top of page
  • Foto van schrijverTeam Vuurin

Vuurin Personeelsdiensten als kennispartner

De Wet – en regelgeving in de markt van internationale arbeidsbemiddeling is constant in ontwikkeling. Vuurin Personeelsdiensten volgt dit op de voet en hierin een kennispartner voor haar klanten en relaties.

Vuurin bespreekt de belangrijkste punten van juli 2023:

Nieuw WML per 1 juli 2023

Per 1 juli 2023 is er weer een nieuw Wettelijk Minimum Loon (WML) vastgesteld vanuit de rijksoverheid. Het Minimum weekloon wordt € 460,40. Dit resulteert in de volgende uurlonen: Per 1 januari 2024 heeft de overheid bepaalt dat er naast het al bestaande maandloon en weekloon ook een vast uurloon wordt vast gesteld. Het uurloon is dan voor iedereen gelijk en zal gebaseerd zijn op een 36-urige werkweek. Hierdoor zal het WML opnieuw stijgen.

Inlenersbeloning wordt uitgebreid

Per 1 juli 2023 zijn alle toeslagen van kostenvergoedingen die van toepassing zijn voor het personeel bij de inlener ook van toepassing voor het personeel dat als uitzendkracht werkt bij de inlener.

Aanpassing pensioenregeling

Eind vorig jaar heeft de Tweede Kamer ingestemd met het wetsvoorstel Wet Toekomst Pensioenen (WTP). Op 30 mei heeft nu ook Eerste Kamer ingestemd met de Wet Toekomst Pensioenen. De Wet toekomst pensioenen treedt in werking op 1 juli 2023. In de uitzendbranche is de wachttijd voor de Stipp pensioenregeling sinds 1 januari 2023 8 weken. Deze wachttijd wordt nu per 1 juli 2023 teruggebracht naar 0 weken en bouwt een uitzendkracht direct pensioen op als hij/zij in dienst komt. Voor uitzendkrachten die al aan het werk zijn en nog geen 8 weken gewerkt hebben, betekent dit dus ook dat zij per 1 juli 2023 pensioen gaan opbouwen.

Verplichte scheiding werken en wonen

Vanaf 1 april zijn wij als ABU-lid verplicht onze contracten voor werk en huisvesting te scheiden, zodat arbeidsmigranten beter beschermd worden. Hier voldoet Vuurin personeelsdiensten al enkele jaren aan; onze uitzendkrachten hebben een arbeidsovereenkomst met Vuurin Personeelsdiensten B.V. en indien mensen ook bij ons wonen, hebben zij een huurovereenkomst met ons zusterbedrijf Rentigo B.V.

19 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page